odeum architecture

                                 

home

profile

projects

contact




cottage




Area: 160m2
Client: private
Location: Loire, France
Completion: 2015

This cottage house is located in a countryside hamlet.

The surrounding landscape is made of green hills and forests.

The project consists of refurbishing this cottage house built in the eighties into a contemporary living accommodation.

The original layout has been reversed to provide an open space kitchen and living room at the first floor, in order to benefit from panoramic views of the surrounding hills and from the volume offered by the roof space.

The facades are completely redesigned. They will allow more natural light and solar gain to come in, and maximise the visual and physical links with the countryside.